Eğitim Sitesi

Matchplay Nedir? Matchplay Hakkında Kısaca Bilgi

Matchplay Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Matchplay:

Çukurların kazılmasında ya da kaybedilmesi esnasında dayanan bir oyun şeklidir. Bu oyunda şampiyonu vuruş sayı değil kazanılan çukur sayısı belirler.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Pro: Mesleği golf oyunculuğu ya da golf öğretmenliği olan kişidir.

    Manialar: Her tür insan yapısı cisimlere verilen addır. - Sınır dışını belirleyen cisimler, - Sınır dışında bulunan insan yapısı sabit manianın her hangi bir kısmı; - Oyun komitesince sahanın ayrılmaz bir parçası olarak bildirilen her hangi bir yapıt, istisna teşkil eder.

    Face: Club başının topa vuruş yapmayı sağlayan ön kısmına verilen isimdir. Üzerinde topa spin hareketini veren ve grooves adı verilen birbirine parelel ince yarıklar vardır.

    Loose Impediments: Köksüz cisimler, toprağa tespit edilmemiş ve toprakta kökü olmayan, topa yapışmayan taş, çakıl, dal, yaprak, diken, gübre gibi doğal cisimler, solucan, böcek gibi hayvanlar ve bunların sebep olduğu kümeciklerdir. Kum ve toprak kümecikleri, ancak green üzerinde bulunmaları halinde bu tanımlamanın kapsamına girmez. Kar ve buzun köksüz cisim olarak yorumu, oyuncunun seçeneğine bırakılmıştır. Yapay buz tanımlamasına girer. Kırağı köksüz cisim değildir. Köksüz cisimler ceza puanı alınmadan yerlerinden kaldırılabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü