Eğitim Sitesi

Loose Impediments Nedir? Loose Impediments Hakkında Kısaca Bilgi

Loose Impediments Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Loose Impediments:

Köksüz cisimler, toprağa tespit edilmemiş ve toprakta kökü olmayan, topa yapışmayan taş, çakıl, dal, yaprak, diken, gübre gibi doğal cisimler, solucan, böcek gibi hayvanlar ve bunların sebep olduğu kümeciklerdir. Kum ve toprak kümecikleri, ancak green üzerinde bulunmaları halinde bu tanımlamanın kapsamına girmez. Kar ve buzun köksüz cisim olarak yorumu, oyuncunun seçeneğine bırakılmıştır. Yapay buz tanımlamasına girer. Kırağı köksüz cisim değildir. Köksüz cisimler ceza puanı alınmadan yerlerinden kaldırılabilir.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Spike: Golf ayakkabılarının altındaki çivilerdir.

    Bye: Bir matchplay yarışması, 18. çukur ya da daha önceki çukurlarda kazanılmışsa geri kalan çukurların yarışma dışı oynanmasına verilen isimdir.

    Links: Deniz kenarı golf sahası. Kıyı şeridi yakınında kurulmuş olan, çimen adacıklarla kaplı ve kumlu toprağa sahip golf sahalarıdır.

    Thin / Blade / Skull / Top: Topun merkezinin üst tarafına, club yüzünün alt kenarı ile vurulmasıdır. Bu hatalı bir vuruştur. Top fazla havalanmaz, yere yakın ya da yerde hızla yuvarlanarak gider. Bu hatalı vuruşa yukarıdaki diğer isimler de verilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü