Eğitim Sitesi

Lirik-Soyutlama Nedir? Lirik-Soyutlama Hakkında Kısaca Bilgi

Lirik-Soyutlama Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Lirik-Soyutlama:

Terim genellikle farklı uzmanlar tarafından farklı anlamlarda kullanılmıştır. Renge verilen önemin belirginlik kazanmasıdır.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Mahfil: 1. Camilerin içerisinde müezzin ya da padişahlara ayrılmış ve yüksekçe olarak inşa edilmiş, parmaklıklarla çevrili bölüm. 2. Bir mekânda belirli kişi ya da topluluklar için ayrılmış bölümler. Örneğin: Hünkâr Mahfili, Müezzim Mahfili, Kadınlar Mahfili gibi.

    Aydınlık Feneri: Örtülü iç mekânlara ışık sağlamak için düzenlenmiş bölüm. Genellikle kubbe ya da çatının ortasında daha yüksek ve etrafı camekânlı ışıklık.

    Ritm (Ritim): 1- Bir kompozisyonda farklı unsurların sıra ile ve belirli aralıklarla birbirini izlemeleri. 2- Gözle görülebilir devamlı biçimlerin tekrarı ile elde edilen akıcılık veya devamlılık. Ölçülü vurguların kullanılması. Renkler, motifler veya fırça ve/veya spatul darbeleri ile yakalanan müzikaliteler.

    Triptik: Birbirine menteşeli üç ahşap levhadan oluşan Avupa resim sanatı ürünü. Genellikle, kilisede sunağın üzerinde yeralmış ve ikonografik sahnelerle bezenmiştir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü