Eğitim Sitesi

Kredili Menkul Kıymet İşlemleri Nedir? Kredili Menkul Kıymet İşlemleri Hakkında Kısaca Bilgi

Kredili Menkul Kıymet İşlemleri Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Kredili Menkul Kıymet İşlemleri:

Bir aracı kuruluş nezdinde, müşteri adına kredi hesabı açılması koşulu ile müşteri ve aracı kuruluş arasında yapılacak sözleşme hükümleri çerçevesinde kredi kullanarak borçlanmak suretiyle menkul kıymet alınmasını ifade eder.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    İnterbank: Bankalararası para piyasasını ifade eden terimdir. Bankalar kendi aralarında da para alışverişinde bulunabilirler. Bu paraların faizi gecelik (overnight) olarak hesaplanır. Interbank faiz oranının düşmesi piyasadaki para bolluğunu gösterir. Faizlerin uzun süre düşük seyretmesi durumunda dövize olan talep canlanabilir. Oranlar yükseldiğinde ise piyasada para darlığı olduğu anlaşılır. Nakit para sıkıntısı çeken bankalar, Interbank piyasasında yüksek faizle borçlanmak yerine ellerindeki dövizi bozdurmayı tercih ederler. Bu nedenle piyasadaki döviz miktarı artar ve döviz kurları aşağı çekilir.

    Ödeyen: Fonları gönderen veya veren.

    Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK): Bankacılık sektöründe düzenleme ve denetimin etkinliğinin artırılması ve bağımsız bir karar alma mekanizmasının oluşturulması amacıyla kurulmuş, idari ve mali özerkliğe sahip bir kamu kurumu.

    Mevduat: Bireyler, firmalar ve kamu kesimi tarafından tasarruf edilerek, bankalara ya da bu konuda yetkili diğer kuruluşlara yatırılan para.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü