Eğitim Sitesi

Mevduat Nedir? Mevduat Hakkında Kısaca Bilgi

Mevduat Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Mevduat:

Bireyler, firmalar ve kamu kesimi tarafından tasarruf edilerek, bankalara ya da bu konuda yetkili diğer kuruluşlara yatırılan para.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Oransal Teminat: Üçer aylık dönemlerde hesaplanan ve Borsa üyelerinin Hisse Senetleri Piyasası'nda gerçekleştirdikleri işlemlerin günlük ortalama tutarının % 4'üdür.

    Kıyı Bankaları: Denetimin ve vergilendirmenin asgarî düzeyde olduğu yerlerde, konvertibl paralar üzerinden işlem yaparak, çok uluslu şirketlere ve uluslararası girişimlere hizmet veren bankalar.

    Kredi Geçmişi: Bir kişi veya şirketin gelir, ödenmemiş borçlar veya mali yükümlülükler veya her türlü mahkeme hükümlerini içeren mali geçmiş belgesi.

    BIS (Bank for International Settlement): Parasal ve finansal istikrarı sağlamaya yönelik olarak merkez bankaları ve diğer kurumların kendi aralarındaki işbirliğini artırmak amacı ile kurulmuş uluslararası bir organizasyondur. 1930 yılında kurulmuş olup, İsviçre'nin Basel kentinde yerleşiktir. Sermayesi altın frank şeklinde ifade edilmekte olup, 1 altın frank 0.29 gram altını temsil etmektedir. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 5000 altın frank ile bankanın hissedarıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü