Eğitim Sitesi

Klarinet (Klarnet) Nedir? Klarinet (Klarnet) Hakkında Kısaca Bilgi

Klarinet (Klarnet) Terimi Hakkında Bilgiler

Müzik-Dans Terimi Olarak Klarinet (Klarnet):

Tahtadan bir borudan ve ağızlıktan oluşan nefesli müzik aleti. İlk defa 1690 sıralarında Nürnberg'li müzik aletleri ustası Charistoph Denner tarafından yapılmıştır. Önce iki ses düğmesinden oluşan klarnet sonraları, Onsekizinci Yüzyılda on sekiz delik ve on üç düğmeye kadar gelişmiştir. Daha kalın seslisi basklarnettir. Klarnet önce Onsekizinci Yüzyılda Güney Almanya ve Paris operaları orkestralarında kullanılmıştır. Stamitz 1755'te yazdığı senfonide kullandı. Mozart 1764'ten sonra bu alet için çok güzel solo eserler yazmıştı.

 

    Benzer Müzik-Dans Terimleri

    Düzenleme: Bir ortam için yazılmış bir yapıtı bir başka ortama aktarmak. Örnek: Schubertin şarkılarını Lisztin piyano için düzenlemesi Bachın org yapıtlarını, Stoskovskinin orkestra için düzenlemesi.

    Rachmaninov: 1873-1943 yılları arasında yaşayan ve Rus romantizminin son temsilcisi olan ünlü besteci.

    Rast: Klasik Türk müziğinde bir makam.rast perdesinde rast 5lisinin,neva perdesindeki rast4lüsüyle birleşmesiyle oluşan ve çıkıcı seyre sahip basit makamdır.içinde seyir esnasında segahta ve dügahta asma kalışlar yapılır. Çıkıcı bir makamdır.

    Register: Orgda çeşitli ses karakterleri. Bunlar çeşitli sayıda olurlar. Büyük orglarda sayıları çoktur. Içerdikleri ses karakterlerinin farklı adları vardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Müzik-Dans Terimleri Sözlüğü