Eğitim Sitesi

Kıbrıs'ın Fethi (1571) Nedir? Kıbrıs'ın Fethi (1571) Hakkında Kısaca Bilgi

Kıbrıs'ın Fethi (1571) Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Kıbrıs'ın Fethi (1571):

Kıbrıs kuşatması yaklaşık bir yıl sürmüştür. Bu süre içinde Osmanlı ülkesinden Kıbrıs'a herhangi bir ürünün satılması yasaklanmıştır. Bu yolla Kıbrıs'ın temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük içine düşerek direncinin kırılması ve teslim olması amaçlanmıştır.
Sonuçları :
1- Doğu Akdeniz'in güvenliği sağlanmıştır.
2- Adanın alınması İnebahtı deniz savaşına yol açmıştır.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Kanunname: Yasa, kanun kitabı. "Fatih Sultan Mehmet kendi emirleri ile daha önceki padişah emirlerini bir araya getirterek "Kanunname-i Âli Osman"ı oluşturtmuştur.

    Bildirge (Beyanname): 1- Belirli bir konuda bir topluluk ya da bir kişinin kamuoyuna yaptığı yazılı açıklama. 2- Beyanname sözcüğü; uygulamada daha çok vergi yükümlülerinin belli zamanlarda, bağlı oldukları vergi dairelerine verdikleri gelir bildirme belgesi için kullanılır. Yazı ile yapılan bildirimdir.

    Vezir-i Azam (Sadrazam): Osmanlı Devletinde Padişahtan sonra en yetkili ve en yüksek devlet memurudur. Devlet memurlarını atama ve görevden alma sadrazamın işidir. Padişahın mührünü özel bir kese içinde taşırdı. Padişah sefere çıkmadığı zaman Serdar-ı Ekrem ünvanıyla orduya komuta ederdi. Günümüz de Başbakan diyebiliriz.

    Standart: Belirli ölçülere, yasaya, kullanıma uygun olan.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü