Eğitim Sitesi

Hüdavendigâr Nedir? Hüdavendigâr Hakkında Kısaca Bilgi

Hüdavendigâr Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Hüdavendigâr:

Osmanlı padişahlarına, özellikle I. Murad'a verilen bir sıfat.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Gulâmhâne: Selçuklu Devletinde savaşta tutsak edilen gayrimüslim çocukların eğitilmeleri; edep, haya ve İslami olarak kendilerini geliştirme bakımından kurulan, ilk olarak başkent olmak üzere, öteki büyük şehirlerde kurulan özel okulu.

    Agora: Eski Yunan kentlerindeki alış-veriş (çarşı) yeridir. Genellikle bir evin yola bakan odasının açılarak,bir dükkan ya da atölye halinegetirimesi biçimindedir.

    Antropoloji: İnsan ırklarını inceleyerek sınıflandıran bilim dalıdır. İnsanın vücut yapısının ve öteki fiziksel özelliklerinin nasıl oluştuğunu, nasıl geliştiğini, nasıl büyüdüğünü ve nasıl değiştiğini, insanların yeni becerileri nasıl kazandığını, dinsel inanışların, siyasal örgütlenmelerin, sanatın nasıl doğduğunu , hangi aşamalarla geliştiğini araştıran ana bilim dalıdır.

    Altı Bölük Halkı: Osmanlı Devleti'nde Kapıkulu süvarilerine verilen addır. Bunlar, Sipah, Silahtar, Sağ Ulufeciler, Sol Ulufeciler, Sağ Garipler, Sol Garipler adıyla altı bölüğe ayrılmışlardır. Komutanlarına da Altı Bölük Ağası denilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü