Eğitim Sitesi

Headend Nedir? Headend Hakkında Kısaca Bilgi

Headend Terimi Hakkında Bilgiler

Uydu Terimi Olarak Headend:

Uydulardan ve diğer kaynaklardan gelen sinyallerin sisteme verildiği bir kablo TV sistemleri kontrol merkezi.

 

    Benzer Uydu Terimleri

    Hertz: Hz, bir sinyalin tam bir turunu ifade eder. Elektromanyetik bir sinyal salınımı içerisinde, 0’dan başlayıp pozitif max’a ve daha sonra tekrar 0’a döner (+ alternans) aynı şekilde 0’dan başlayıp negatif max’a ve daha sonra tekrar 0’a döner(- alternans). Bu tam bir dönüşün 1 sn cinsinden karşılığı hertz ‘dir.

    Carrier: Taşıyıcı. Bilgi sinyalini aktarmakta kullanılan, tek frekans işgal eden temel radyo sinyali. Analog sinyalde taşıyıcı gelen sinyale uyumlu olarak genliğiyle veya frekansıyla oynanarak modüle edilir. Analog çalışan uydu taşıyıcıları genellikle frekans modülasyonudur.

    National Television Standards Committee (NTSC): Kuzey Amerika ve Japonya’da geçerli, 525 çizgi ve 30 görüntü/saniye özelliği taşıyan TV yayın standardını oluşturan komite.

    FM Modulasyon: Bu modülasyon türünde iletilmek istenen sinyal, taşıyıcı sinyalde bir faz farkı oluşturmaktadır. Böylece frekansı zamanla değişen bir sinyal elde edilmektedir. Oluşturulan sinyalin frekansındaki değişimler, iletilmek istenen sinyalin değişimlerinin göstergesidir. Oluşan sinyalin frekansı, taşıyıcı sinyalin frekansına yakın değerlere sahiptir. Bu yöntemde de iletilmesi gereken sinyal, kendi frekansından farklı bir frekans ile iletilmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uydu Terimleri Sözlüğü