Eğitim Sitesi

Gerçek Sinema Nedir? Gerçek Sinema Hakkında Kısaca Bilgi

Gerçek Sinema Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Gerçek Sinema:

Gerçek Sinema (Real Cinema) özelliğiyle yüksek çözünürlüklü filmler, orijinalde çekildikleri hız olan saniyede 24 kare hızla oynatılır. Böylece ev sineması sisteminiz gerçek sinemaya bir adım daha yaklaşır.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Harici Sürücü: Dijital verileri diskten okuyan (oynatan) ve diske yazan harici optik sürücüler. Bunlar taşınabilen, bir kabloyla PC'nize kolayca bağlanabilen ve PC'nizin içine yerleştirilen dahili sürücülerin aksine güç kaynağı gerektirmeyen ürünlerdir.

    HD Ready: Bu özelliği taşıyan televizyonlar yeni gelen yüksek çözünürlükteki (HDTV) yayın teknolojilerini destekleyebileceklerini gösterirler. HD Ready çözünürlük aslında 1280 x 720 pixeldir.

    Bio Fonksiyonu: Bio Fonksiyonu, deterjandaki enzimleri aktifleştirmek ve protein tabanlı lekeleri etkili bir şekilde çıkarmak için programın ilk aşamalarında suyu 4º C sıcaklığa ısıtır.

    Roaming: Dolaşım. Yabancı bir ağ içinde yapılan aramaları tanımlayan terim. Mobil telefon operatörlerinin kullanıcılarına, anlaşmalı oldukları diğer operatörlerin kapsama alanlarında hizmet vermesi. Dolaşımın sadece ülkeler arasında olması gerekmez, yakın gelecekte aynı ülkede GSM ve UMTS ağları içinde de dolaşım uygulaması yapılabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü