Eğitim Sitesi

Genel Ağ Nedir? Genel Ağ Hakkında Kısaca Bilgi

Genel Ağ Terimi Hakkında Bilgiler

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Genel Ağ:

Dünya üzerindeki tüm bilgisayarların birbirine bağlanmasını sağlayan genelleştirilmiş bilgi iletişim ağı; siber uzay, siber âlem, internet.

ABD'de 1969'da Stanford Araştırma Enstitüsündeki bilgisayar hatası ile "login" kelimesi yazılırken "g" tuşuna basılmasıyla bilgisayar çöktü ve "lo" yazısı bağlı olduğu ağın diğer ucundaki bilgisayarda ekrana yansıdı. Bu iki harf ağ üzerinden gönderilen ilk ileti oldu.

 

    Benzer Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri

    Ego Sörfü: Teknolojiye düşkünlüğü olan insanlardan bazılarının belli aralıklarla ismini Genel Ağ'da kendisiyle ilgili gelişmeleri aratarak takip etmesi.

    Polonya Sendromu: 2. Dünya Savaşı'nda Polonya'nın, hem Rusya hem de Almanya tarafından işgal edilmesi ihtimaline karşı duyduğu endişe için yapılan tanımlama.

    TÜRKSAT: Bilgi ve iletişim teknolojileri ile uydu ve kablo ağı üzerinden hizmetler vermek, bu kapsamda sosyal sorumluluk bilinciyle, ülkemizin teknolojik değişim ve gelişimine öncülük etmek amacıyla faaliyet gösteren uydu operatörü. Türk Uydusu (Turkish Satellite) Geniş anlamıyla; Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme Anonim Şirketi

    Tek Dereceli Seçim: Türkiye tarihinde ilk defa 1946 milletvekili seçimlerinde geçilen ve seçmenlerin temsilcilerini doğrudan doğruya belirlemesine olanak sağlayan seçim sistemi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri Sözlüğü