Eğitim Sitesi

Eğik Dere (Vadi) Nedir? Eğik Dere (Vadi) Hakkında Kısaca Bilgi

Eğik Dere (Vadi) Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Eğik Dere (Vadi):

Kırma çatılarda çatı yüzeylerinin 45° açılarla kesiştiği ancak, sırt değil, dere oluşturduğu ara kesitlere yerleştirilen ve merteklerin üst yüzeyleri ile aynı düzeyde bulunan iri bir mertek konumundaki konstrüksiyon elemanıdır. Eğik dereden suyun akması için, çinko, vb. malzeme ile üzeri kaplanır.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Dilatasyon Derzi: Yapıların belirli bir uzunluktan sonra parçalara bölünmesi için bırakılan boşluk.

    Bide: Vücudun belden aşağı kısımlarını yıkamakta kullanılan bir su akıtma yeri. Temizlenme, üzerine oturularak yapılır. Bide, seramikten ayaklı ya da ayaksız yapılır. Üzerinde boşaltma deliği, yıkama deliği, musluk delikleri ve taşma deliği bulunur. Seramik bidelerin boyutları standardında, serbest bırakılmıştır.

    Rustik Perde: Kumaş veya tül perdelerin uygulanmasında kullanılan, rustik borularına adapte edilmiş perdelerdir. Özellikle perdelik ve kartonpiyer bulunmayan mekanlarda tercih edilir. Korniş sistemine uygulanabilen perde modellerinin pek çoğu, rustikli perde olarak da uygulanabilir. Perdeler, rustik borusu üzerinde, kullanılan rustik borusunun materyaline göre ahşap veya metal halkalarla, kumaş ya da deri britlerle, dekoratif metal halkalarla, kumaşa adapte edilen kapsüllerle hareket eder. Rustikli perdede, tercihe göre, ikili rustik uygulaması yapılarak ya da rustik borusu arkasına perde rayı takılarak, kumaş veya tül perde bir arada kullanılabilir.

    Statik: 1. Durgun, dingin, herhangi hareketi olmayan. 2. Dengeli, kararlı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü