Eğitim Sitesi

Dağıtım Şebekesi Nedir? Dağıtım Şebekesi Hakkında Kısaca Bilgi

Dağıtım Şebekesi Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Dağıtım Şebekesi:

TEDAŞ ve imtiyazlı dağıtım şirketleri de dahil olmak üzere, Lisanslı bir dağıtım şirketine ait ve bu şirket tarafından işletilen Şebeke.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Jeotermal Buhar Rezervuarı: Yer altı yoğun katmanlarında tutulan ya da zorlukla yerine terk eden, jeotermal anormallikler sonucu oluşan, buhar rezervuarıdır.

    İşletme Amaçlı Ölçüm: Ulusal Kontrol Merkezi (UKM) (Ulusal Yük Dağıtım Merkezi-UYDM) SCADA sistemine ek olarak ESİ tarafından her bir Üretim Santralı ve Merkezi Yük Dağıtıma dahil edilmiş her bir Üretim Grubunun işletilmesine ilişkin veri sağlamak için kullanımı gerekli görülen, göstergeler, ölçüm cihazları, AT'ler ve GT'ler, (alarmlar da dahil) ölçüm koruma cihazları, elektrik devreleri, transdüserler, olay kaydediciler ve diğer cihazlar; Tarife ve Sözleşme Ölçümleri ve Üretim Gruplarının Sözleşme Ölçümleri hariç olmak üzere; kullanılarak yapılan ölçümler.

    Hat: Enerji iletimine (nakline) yarayan ve üzerinde izolesi bulunmayan demir, toprak vs. iletken ortama karşı yalıtılmış olan örgülü çıplak iletkendir.

    Güç Faktörünün Düzeltilmesi: Bir elektrik tesisi ya da ekipmanın güç faktörünün yükseltilmesi amacıyla kullanılan sistemler ve donanımla gerçekleştirilen düzeltmelerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü