Eğitim Sitesi

Birim Fiyat Listesi Nedir? Birim Fiyat Listesi Hakkında Kısaca Bilgi

Birim Fiyat Listesi Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Birim Fiyat Listesi:

Her takvim yılı başında rayiçler tespit edildikten sonra yapılarda bulunan imalatlara ve nakliyeye tabi malzemelerin yükleme-boşaltma ve istifine ait analizler Büyük Fiyat Analizi esaslarına göre hesaplanarak Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Yüksek Fen Kurulunca Birim Fiyat Listesi olarak bastırılır ve dağıtılır.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Birim Fiyat Listesi:

Her takvim yılı başında rayiçler tespit edildikten sonra yapılarda bulunan imalatlara ve nakliyeye tabi malzemelerin yükleme-boşaltma ve istifine ait analizler.

 

İnşaat Terimi Olarak Birim Fiyat Listesi:

Her takvim yılı başında rayiçler tespit edildikten sonra yapılarda bulunan imalatlara ve nakliyeye tabi malzemelerin yükleme-boşaltma ve istifine ait analizler Büyük Fiyat Analizi esaslarına göre hesaplanarak Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yüksek Fen Kurulunca Birim Fiyat Listesi olarak bastırılır ve dağıtılır.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Alüminyum: Alüminyum (simgesi Al) gümüşümsü renkte sünek bir metaldir. Doğada genellikle boksit cevheri halinde bulunur ve oksidasyona karşı üstün direnci ile tanınır. Bu direncin temelinde pasivasyon özelliği yatar. Endüstrinin pek çok kolunda kullanılır. Hafiflik ve yüksek dayanım özellikleri gerektiren taşımacılık ve inşaat sanayisinde kullanım alanı geniştir. Yoğunluğu bakırın ve çeliğin üçte biridir, kolaylıkla dövülebilir, makinede işlenebilir ve dökülebilir. Alüminyumun parlak ve silik görüntüsünden yararlanılarak dekoratif amaçlı süs ve ev eşyaları yapımında kullanılmaktadır.

    Şadırvan: Ortasında yüksekçe bir yerden şarıltı ile bol su akan havuz veya çavresi musluklu duvarla çevrilmiş su haznesi.

    Dökme Demir: İçinde %1,7'den çok, çoğunlukla %2,4-4 arasında karbon bulunan demir-karbon alaşımı. Demir dökümü, yeniden ergitilen pik demirin dökümü ile yapılmaktadır. Ergime noktası düşüktür. Ergime halinde akıcı olduğundan, karışık biçimlerde bile dökülebilir.

    Orantı: Bir bütünün parçaları veya parçalarla bütünün arasında var olan bağıntı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü