Eğitim Sitesi

Bibliyografik Veritabanı (Bibliographic Database) Nedir? Bibliyografik Veritabanı (Bibliographic Database) Hakkında Kısaca Bilgi

Bibliyografik Veritabanı (Bibliographic Database) Terimi Hakkında Bilgiler

Kütüphanecilik Terimi Olarak Bibliyografik Veritabanı (Bibliographic Database):

Bir katalog veya dizinin elektronik versiyonu. Elektronik bir veritabanını kullanan kullanıcı, yayın, yazar, konu, başlık ya da başka tarama terimleri altında araştırma yaparak aradıklarını bulabilir.

 

    Benzer Kütüphanecilik Terimleri

    Kaynak Ayırtma: Kullanıcının ödünç almak istediği ancak başka bir kullanıcıda olan bir kaynağı kütüphaneye iade edildiğinde kendisinin kullanımı için ayrılmasını istemesidir. “Kaynak ayırtma” isteği genellikle dolaşımda olan herhangi bir kütüphane kaynağı için bir kişinin yardımı ile ya da çevrimiçi yapılabilir.

    Tanımlayıcı: Bir makale veya kitabın konusunu tanımlayan sözcük; birçok bilgisayar veri tabanında kullanılmaktadır.

    OPAC (Kamuya Açık Elektronik Katalog): Bilgisayar ortamına aktarılmış bir kütüphane kataloğu olup kısmen veya tümüyle okurların erişimine açıktır.

    Transit Halinde: Kaynak kütüphaneye dönmüş fakat henüz raftaki yerine yerleştirilmemişse, katalogda durumu “transit halinde” olarak görünür. Kullanıcıların transit halinde kaynağa hemen ihtiyacı varsa Danışma Masası’ndan istek yapabilirler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü