Eğitim Sitesi

Batılıcılık Nedir? Batılıcılık Hakkında Kısaca Bilgi

Batılıcılık Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Batılıcılık:

İkinci Meşrutiyetin ilanından sonra ortaya çıkan, Osmanlı Devleti'nin Batılı devletlerle bütünleşmesi gerektiğini savunan düşüncedir.Bu düşünceyi savunanların bir kısmı Batı'nın tüm değerlerini almamız gerektiğini, bir kısmı da yalnızca teknolojisini almamız gerektiğini savunmuşlardır.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Altyapı: İnsanın üretime yönelmiş çaba ve bilgisini, üretimde kullanılan araçlarla, üretim yöntemlerini ve üretim ilişkilerini içine alan ekonomik temel için kullanılan genel kavram.

    Yazısız Kaynaklar: Üstünde harf ve yazı karakteri bulunmayan kaynaklardır. Genel olarak Tarih Öncesi Devirlerin ve İlk Çağ tarihinin aydınlatılmasında kullanılır. -Taş, toprak ve kemikten yapılan aletler, eşyalar ve silahlar. -Mimari eserler -Mağara resimleri, kabartmalar -İnsan ve hayvan fosilleri -Geçmişten günümüze gelen çeşitli destanlar, efsaneler -Dolmen, menhir mezar taşları -Örf ve adetler -Sanat eserleri, takılar, elbiseler

    Aton: Mısır Firavunu IV. Amenofis'in çabalarıyla yaratılmaya çalışılan dinsel inanışın tek ve yarısoyut tanrısıdır. Bu tanrının somut bir betimlemesi yoktu. Duvarlarla çevrili, üstü açık bir tapınakda tapınılırdı. Tarihte ilk soyut tek tanrı inanışını yerleştirmeye çalışan IV. Amenofis'in ölümünden (MÖ 1352) sonra, Amon rahipleri yeniden etkinlik sağlayarak, bu inanışı yok ettiler ve Mısır'ı eski inanışına döndürdüler.

    Farmakoloji: Tıp ilaçlarının etkilerini ve kullanılışını inceleyen bilim dalı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü