Eğitim Sitesi

Alt Tag Nedir? Alt Tag Hakkında Kısaca Bilgi

Alt Tag Terimi Hakkında Bilgiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak Alt Tag:

Tarayıcının, kullanıcı mevcut sayfada görmek istemediği ya da göremediği bir resim için kullanılan alternatif yazıdır(text).

 

    Benzer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri

    Cost per Action (CPA): Yapmış olduğunuz faaliyet/eylem başına ücretlendirme olarak belirlense de tam olarak Türkçe karşılığı yoktur. Ancak belirli bir şey yaptığınızda, örneğin bir alışveriş, karşı tarafa yapılan ödemedir.

    CAPTCHA: İnsan ve Bilgisayar Ayrımı Amaçlı Tam Otomatik Genel Turing Testi'nin (Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart) kısaltması.

    Affiliate: Webmasterların; firmaların satmış olduğu ürünleri ya da servisleri web siteleri ile promosyonunu text link ya da grafik/resimlerle yaparak; tıklama, üyelik yada satış bazında firmaların belirlemiş olduğu komisyon aldıkları bir internet pazarlama türüdür.

    Algoritma: İnternet sitelerinin, arama motoru sonuçlarında nasıl sıralanacağını belirleyen matematiksel bir formüldür. Google, algoritmasını paylaşmaktan yana olmadığından uzman kişilerce deneyimlere dayandırılarak yorumlanır. Bu da SERP (bk.) yükselmesinin ve SEO (bk.) uygulamalarının ancak uzman kişilerce yapılması gerekliliğini doğurur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri Sözlüğü