Eğitim Sitesi

Ajans Nedir? Ajans Hakkında Kısaca Bilgi

Ajans Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Ajans:

Haber toplama ve yayma işiyle uğraşan kuruluş.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Seçim: Kanunlar ve yönetmelikler uyarınca kanun koymak ve yönetmek için bir veya daha çok aday arasından belli bir veya birkaçını seçme.

    Sera: 1- Sebze ve meyvelerin yetiştirildiği ve hava şartlarına karşı korunduğu cam ve naylonla kaplı yer. 2- Sıcak iklim bitkilerinin yetiştirilmesi için bir bölümü ya da tümü camla kapatılmış yer.

    Güç: 1. Bir ulus, bir ordu vb. nin ekonomik, endüstriyel ve askerî potansiyeli: İnsan gücü 2. İş yapma, hareket etme yeteneği, kuvvet.

    Patrona Halil İsyanı (1730): - Patrona Halil adında bir hamam tellağı, İstanbul'da ayaklanma çıkardı. Halkın bir kısmı da bu ayaklanmayı destekledi. Sebepleri; devlet adamlarının lüks ve eğlenceye düşkünlükleri, aşırı harcamalarda bulunmalarının halk arasında hoşnutsuzluk oluşturması; ıslahatların halkın düzeyinde olmaması; Nevşehirli Damat İbrahim Paşa'nın, yakınlarını yüksek memurluklara getirmesi. Sonuçları; Nevşehirli Damat İbrahim Paşa öldürüldü; III. Ahmet tahttan indirilerek yerine I. Mahmut getirildi; köşkler yıkıldı, bahçeler bozuldu; Lale Devri sona erdi. NOT: Levni; Lale Devri'nin en önemli minyatür üstadıdır. Aslı adı, Abdülcelil Çelebi'dir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü