Eğitim Sitesi

Pankromatik Görüntü Nedir? Pankromatik Görüntü Hakkında Kısaca Bilgi

Pankromatik Görüntü Terimi Hakkında Bilgiler

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Pankromatik Görüntü:

Görünür bölge ve yakın kızılötesi bölgesinin tamamını ya da bir kısmını içeren spektral aralıkta elde edilen siyah-beyaz görüntü, siyah-beyaz görüntü.

Pankromatik görüntü (Panchromatic imagery); elektromanyetik spektrumun geniş bir bölümünden yansıyan enerjiyi ölçebilen algılayıcılar tarafından elde edilir. Bu bölümlere genellikle bant adı verilir. Halihazırdaki bir çok pankromatik algılayıcılar(sensörler) için bu tek bant genellikle spektrumun görünen (visible) ile yakın kızılötesi(near-infrared) bölümünü kapsamaktadır. Pankromatik veriler siyah-beyaz görüntü olarak oluşturulurlar.

 

    Benzer Haritacılık (Kartografya) Terimleri

    Siyah-Beyaz Görüntü: Görünür bölge ve yakın kızılötesi bölgesinin tamamını ya da bir kısmını içeren spektral aralıkta elde edilen siyah-beyaz görüntü, pankromatik görüntü.

    Süzgeç: Algılayıcılarda ve fotoğraf kameralarında kullanılan, belirli dalga boyundaki, sözgelimi morötesi bölgesindeki elektro magnetik ışınımı engelleyen camdan yapılmış aygıt.

    Köşe Yansıtıcısı: Radar dalgalarını geriye daha iyi yansıtabilen, iki veya daha fazla yansıtma yüzeyinin bir araya gelmesiyle oluşmuş bina köşeleri gibi doğal, ya da yapay yansıtıcı.

    Durum Haritası: Mekânsal düzenlemelere altlık olmak, kent ve kasaba yönetiminde kullanmak amacı ile yapılan harita.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Haritacılık (Kartografya) Terimleri Sözlüğü