Eğitim Sitesi

Milli Marş Nedir? Milli Marş Hakkında Kısaca Bilgi

Milli Marş Terimi Hakkında Bilgiler

Müzik-Dans Terimi Olarak Milli Marş:

Ulusların bağımsızlığını ifade eden marş.

 

    Benzer Müzik-Dans Terimleri

    Flüt: Nefesli müzik aleti. Tahta veya madenden olanları ve uzun, kısa birçok şekilleri vardır. Bir borudan ve üzerindeki ses düğmelerinden oluşur. Borunun ucundaki delikten üflenen nefesle çalınır. Flütün tarihi çok eskilere dayanır. Eskiden ordu müziğinde ve gençlik örgütlerinde kullanılırdı. Bugün orkestrada uzun madeni flüt ve tahtadan, bir oktav daha yüksek sesli flüt yani pikolo flüt (piccolo flauto) kullanılmaktadır.

    Vibrato (İt.): 1- Titreşimli çalış (özellikle yaylı çalgılar için) veya söyleyiş. Müzikte kullanılan süsleme çeşitlerinden biri. 2- Titreme, insan sesinde olsun, türlü çalgılarda olsun, bir notanın yüksekliğini aşağı ve yukarı doğru sık ya da geniş aralıklı sallandırılmayla elde edilir.

    Landler: Güney Almanya'da Alp memleketlerinde oynanan kıvrak halk dansı. Ländler valsin babası sayılır. Schubert bu türde çok güzel müzik parçaları yazmıştır.

    Bariton: Tenor ile bas arasındaki orta kalınlıkta erkek sesi ve bir çeşit nefesli bakır saz. (Carmen'deki Escamillo gibi.) Baritone (İt.).

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Müzik-Dans Terimleri Sözlüğü