Eğitim Sitesi

Mevzuat Nedir? Mevzuat Hakkında Kısaca Bilgi

Mevzuat Terimi Hakkında Bilgiler

Siyaset Terimi Olarak Mevzuat:

Bir ülkede yürürlükte olan yasa, tüzük, yönetmelik vb.nin bütünü.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Mevzuat:

Bir ülkede yürürlükte olan yasa, tüzük, yönetmelik vb.nin bütünü.

 

Hukuk Terimi Olarak Mevzuat:

Yasa, tüzük, yönetmelik diğer hukuk kaynaklarının tümü.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Mevzuat:

Mevcut kanun ve kurallar.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Mevzuat:

Bir ülkede yürürlükte olan yasa, tüzük, yönetmelik vb.nin bütünü.

 

    Benzer Siyaset Terimleri

    İhtisas Komisyonu (Sürekli Komisyon, Daimi Komisyon): Belirli bir alanda uzmanlaşmış bulunan ve belli sayıda milletvekilinden oluşan, her dönem kurulan komisyonlardır. İhtisas komisyonları işlerin mutfağını oluşturmaktadır. Tartışmaların büyük çoğunluğu komisyonlarda gerçekleştirilmektedir. Komisyonlar milletvekillerinin, bürokratlar ve STK temsilcileriyle görüş alışverişinde bulundukları bir platform oluşturmaktadır. TBMM'de halen 17 ihtisas komisyonu bulunmaktadır.

    Üye Tamsayısı: Anayasa'da belirlenen toplam milletvekili sayısı olup, 550'dir. Çeşitli nedenlerle Meclis üyeliklerinde boşalma olması bu sayıyı değiştirmez.

    Meclis Soruşturması: Başbakan veya bakanların görevleriyle ilgili suçlardan dolayı Yüce Divan'da yargılanmalarını gerektiren bir durum olup olmadığının bir Soruşturma Komisyonu marifetiyle soruşturulmasıdır.

    Kongre: 1- Çeşitli ülkelerden yöneticilerin, elçilerin, delegelerin katılmasıyla yapılan toplantı. 2- Bir kuruluşun, gündemindeki sorunları, temel konuları konuşmak ve yeni kurullar seçmek üzere belli sürelerle veya gerektikçe yaptığı genel toplantı, kurultay. 3- Amerika Birleşik Devletlerinde Temsilciler Meclisi ile Senato'nun bir aradayken aldıkları ad.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Siyaset Terimleri Sözlüğü