Eğitim Sitesi

Manuel Şanzuman Nedir? Manuel Şanzuman Hakkında Kısaca Bilgi

Manuel Şanzuman Terimi Hakkında Bilgiler

Otomobil-Araba Terimi Olarak Manuel Şanzuman:

Vites değiştirme işlemlerinin tamamen sürücünün kontrolü altında olduğu şanzuman sistemidir. Tekerleklere iletilecek motor gücünün miktarlarını daha iyi ayarlamak, yakıt tasarrufu sağlamak, aracin performansını daha iyi kontrol etmek açısından avantajlı olduğu yönleri bulunur. Son zamanlarda üretilen otomatik şanzımanlara, tıpkı manuel şanzıman gibi sürücünün kontrol edebildiği, ancak debriyajın kullanılmadığı seçenekler de eklenmektedir.

 

    Benzer Otomobil-Araba Terimleri

    Antifriz: % 50 glycol + % 50 su karışımı bir sıvıdır. Soğutma sisteminde bulunan radyatör içindeki su, soğuk havalarda donarak genleşebilir ve soğutma sistemine zarar verebilir. Radyatörde bulunan suya ilave edilen antifriz suyun donmasını engeller. Antifriz ayrıca radyatörü ve soğutma sistemini pas ve korozyondan korumak amacıyla da kullanılır.

    Kare üzeri motor: Silindir çapı, strokundan büyük olan motorlara verilen addır.

    Ateşleme Sıçraması: Yanlış bujinin karışımı tutuşturmasına ateşleme sıçraması denir. Ateşleme sıçraması genellikle buji veya distribütör kapağının ya da tevzi makarasının hatalı oluşundan meydana gelir. Ateşleme Sıçramasının diğer adı Şelale veya arktır.

    İç güç: Motorun silindirleri içinde meydana gelen güçtür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Otomobil-Araba Terimleri Sözlüğü