Eğitim Sitesi

Kısa Mesafe Mekik Servisi Nedir? Kısa Mesafe Mekik Servisi Hakkında Kısaca Bilgi

Kısa Mesafe Mekik Servisi Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Kısa Mesafe Mekik Servisi:

İki yakın nokta arasında sürekli taşıma hizmeti verme şekli.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Altitude (İrtifa): Bir yer veya nesnenin, normal olarak deniz seviyesinden ölçülen yüksekliği. Bir yerin yüksekliği doğrudan oranın hava basıncını etkiler, bunun da yapılacak her türlü etkinlik açısından önemli sonuçları olabilir.

    Oda Sayım Cetveli: Ön büro tarafından günlük olarak düzenlenen ve -işletmenin hangi odalarının boş veya dolu olduğunu, -her bir odada kaç kişinin konakladığını, -odaların hangi fiyattan satıldığını, -müşteri sayısının grup, münferit veya misafir şeklinde sınıflanması, eğer gerekli ise yerli, yabancı konaklama sayısını, -rezervasyon yapıldığı halde müşterice doldurulmayan odalara ilişkin olarak doğan "no-show" gelirleri gösteren belge ya da rapor.

    Linkert Sınıflaması: Linkert sınıflamasına göre işletme karakteristikleri: 1) Motivasyon güçlerinin karakterleri. 2) Haberleşmenin, iletişimin üstler tarafından benimsenme derecesi. 3) Karşılıklı ilişki etkileme işleminin karakteristikleri. 4) Karar işleminin karakteri. 5) Amaçları saptama ve gözetme özelliği. 6) Denetim işleminin özelliği. 7) Performans karakteristikleri.

    Cümbüş: Eğlenti. İngilizcede daha çok izcilerin uluslararası ölçekteki büyük toplantıları için kullanılmaktadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü