Eğitim Sitesi

İkinci Elden Kaynak Nedir? İkinci Elden Kaynak Hakkında Kısaca Bilgi

İkinci Elden Kaynak Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak İkinci Elden Kaynak:

Ana kaynaklardan yararlanarak hazırlanan kaynaklardır ayrıca kaynakları yazılı ve yazısız ikiye de ayırabiliriz.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Tarih Bilimi: Toplumu etkileyen hareketlerden doğan olayları, zaman ve yer göstererek anlatan, bu olaylar arasındaki ilişki ve bağlantıları ortaya koyan bilim dalıdır.  Tarih bilimi, geçmişe ait bilgiler sunarken aynı zamanda geçmişte yaşanan olayların neden ve sonuçlarını değerlendirme fırsatı da verir.  Atalarımızın tecrübelerinden yararlanarak ders çıkarmamıza, geçmişi öğrenerek milli birlik ve beraberlik anlayışımızın güçlenmesine yardımcı olur.

    Ortodoks: Hristiyanlık'ın kollarından biri.Patrik denen dini liderin etrafında birleşen mezhep. "Bizans halkının çoğu Ortodoks idi. Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethedince Ortodoksluğun merkez kilisesinin yani Patrikhanenin varlığına izin vermiş, böylece Ortodoksları koruma altına almıştır."

    Emekli Sandığı: Resmi kurumlarda çalışanların, sağlık, güvenlik gibi ihtiyaçlarını karşılayıp onları destekleyen kurumdur. Emekli Sandığı, devlet memurlarına hizmet verir.

    Dağ: Çevresine göre yüksek olan yeryüzü şekillerine(500 metreden çok)dağ denir. İki çeşittir: Tek dağ: Bulunduğu yerde tek başına yükselen dağa verilen addır.(Ağrı dağı, Nemrut dağı gibi) Sıradağ: Aralarında uzunlamasına vadilerin bulunduğu art arda dizilen dağlar (Toroslar)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü