Eğitim Sitesi

Habitus Nedir? Habitus Hakkında Kısaca Bilgi

Habitus Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Habitus:

Bir bitki yada hayvanın genel görünüşü.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Habitus:

Bir bitki yada hayvanın genel görünüşü.

 

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Habitus:

Bir bitki türünün belirli bir habitattaki; dik, yatık, yarı yatık, yuvarlak veya kök saplı ve sülüklü olması, dallanması ve köklerinin toprak içerisinde dağılışı gibi genel morfolojik görünüşüdür. Her bitkinin dış görünüşü oldukça sabit bir karakterdir. Ancak, bitkinin yetiştiği ve adapte olduğu habitat değişince, o bitkinin habitusunda da bazı değişiklikler meydana gelebilir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Perferal Direnç: Kan damarlarının kasılma ya da gevşeme durumu. Kan basıncının saptanmasında önemli bir rol oynar.

    Nitrat İndirgenmesi: Nitratın amonyağa indirgenme işlemi.

    Besin Ağı: 1. Ekosistemde yaşamın devamlılığı için karşılıklı bağlantı içinde olan besin zincirleri dizisi. 2. Bir komünitedeki türler arasındaki bağlantıya işaret eden tüm beslenme ilişkilerini içeren set. 3. Ekosistemde, organizmalar arasındaki karmaşık beslenme ilişkileri bir ağa benzetilir ve farklı türlerin birlikte oluşturduğu bu ilişkiler ağına besin ağı denir.

    Analog Organ: 1. Kökenleri farklı görevleri aynı olan organlara denir. Örneğin, güvercin kanadı ile kelebeğin kanadı aynı görevi yaptıkları halde yapıları birbirinden tamamen farklıdır. 2. Embriyolojik ve filogenetik kökenleri farklı, görevleri aynı olan organlara analog organ denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü