Eğitim Sitesi

Gıda Nedir? Gıda Hakkında Kısaca Bilgi

Gıda Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Gıda:

Canlı bir varlığın yaşaması için gerekli her türlü madde.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Gıda:

Besin.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Ocaklık Arazi: Osmanlı Devleti'nde kale muhafızlarına ve tersane giderlerine ayrılan sınır boylarındaki araziye denirdi.

    Anıt: 1- Toplum için önemli olan kişilerin veya olayların yapıt olarak gelecek kuşaklara aktarılması. 2- Önemli bir olayı veya büyük bir kişinin gelecek kuşaklar tarafından tarih boyunca anılması için yapılan göze çarpacak büyüklükte sembol niteliğinde yapı, abide.

    Laiklik: Devletin, dinler arasında ve dini görüşlerle dini olmayan görüşler arasında olumlu ya da olumsuz ayrımcılık yapmaması. Laiklik; din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması, devlet kurumlarının ve kurallarının dini ilkelere değil, akla ve bilime dayandırılmasıdır. Laiklik ilkesinin kabul edilmesiyle devlet yönetimi akla ve bilime dayandırılmıştır. Türk toplumunun çağdaşlaşma yolu açılmıştır. Özellikleri: - Devlet yönetiminde din ve devlet işleri birbirinden ayrı tutulur. - Akla ve bilime önem verilir, yasalar din kurallarına dayandırılamaz. - Düşünce ve inanca saygı esastır. Herkesin inanç ve vicdan özgürlüğü vardır. - Devlet dini inançlarından dolayı kanun önünde ayrım gözetmez.

    Sıbyan Mektebi: Osmanlı Devleti'nde şimdiki İlköğretim kurumlarıdır. Hemen her mahallede bulunurdu. Okuma-yazma öğretilen okullardır. Günümüzdeki ilkokul seviyesinde eğitim verirdi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü