Eğitim Sitesi

Gezi Konferansı Nedir? Gezi Konferansı Hakkında Kısaca Bilgi

Gezi Konferansı Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Gezi Konferansı:

Gezi ile ilgili konferans.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Eğitim Amaçlı Seyahat: Avrupa üniversitelerinin, özellikle Amerikalı öğrencilerin ilgisini çekmek üzere düzenledikleri, yaz aylarında, kısa dönemli kurs ve gezi paketi sistemi.

    Milli Gelir: Bir yıllık toplumsal üretimde, üretim araçları için harcananların düşülmesinden sonra kalan bölüm, ulusal gelir.

    Turizm Geliri: Turizmin bir ekonomi içinde, gelirlere etkisi üç şekilde ortaya çıkar: 1. Turistlerin doğrudan yaptıkları harcamalar dolayısıyla elde edilen gelirler (doğrudan gelirler). 2. Birinci aşamaya bağlı olarak işletmeler arası işlemler için yapılan harcamalardan dolayı elde edilen gelirler (dolaylı gelirler). 3. Turizmden elde edilen gelirin sektörde istihdam edilen ya da turizmden kazanç sağlayan diğer kişilerce harcanması nedeniyle elde edilen gelirler (uyarılmış gelirler).

    Dağ ve Kış Turizmi: Sanayileşme ve hızlı gelişmenin bir sonucu olarak insanlar sıkıcı ve sağlıksız ortamlardan kurtulmak için, kışın karlı dağlık ve ormanlık yerlere gitmektedirleri. Böylece, dağ ve kış turizmi dağmuş ve gelişmiştir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü