Eğitim Sitesi

Gelişmiş Ekran Nedir? Gelişmiş Ekran Hakkında Kısaca Bilgi

Gelişmiş Ekran Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Gelişmiş Ekran:

Sizi programın ilerleyişi ve kalan zaman hakkında bilgilendirirken, talimatları ve sistem durumunu gösteren büyük bir LCD ekran.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Sohbet: Süreğen bir iletişim aracılığıyla kullanıcıların diğer kişilerle sesli olarak iletişim kurmasını sağlayan bir cep telefonu özelliği.

    Java: 1. Sun Microsystems tarafından geliştirilmiş bir programlama dilidir. Java, kullanıcılara çevrimdışı kullanılmak üzere bağımsız uygulamaları indirme becerisini kazandıran lider bir mobil platformdur. 2. Platformdan bağımsız programlama dili. Mobil Telefonlar için geliştirilen versiyonu da bulunmaktadır(j2ME). Bu sayede başta oyunlar olmak üzere, java ile geliştirilmiş birçok uygulama uyumlu telefonlara indirilebilmektedir.

    WCDMA: Wideband (Geniş Bant) CDMA veya 3GSM olarak da bilinen, Web sayfaları ve multimedya gibi verilerin bir cep telefonuna hızlı indirilmesini sağlayan 3. nesil mobil teknolojisi

    High-Definition Multimedia Interface (HDMI): Yüksek Çözünürlüklü Multimedya Ara yüzü. HDMI, yüksek çözünürlüklü video ve aynı zamanda ses bilgilerini taşımak için kullanılır. Saniyede 2.2 Gb (5 Gb’ye kadar da çıkabilir) bilgiyi ve 30 Hz’de 1920x1080p çözünürlüğe kadar destek veren HDMI bağlantı, HD çağının standart bağlantı tipi haline geldi. Sekiz kanala ve 192Khz’e kadar sesi de destekleyen HDMI sayesinde, dijital ses ve video için ayrı kabloları kullanma gereksinimi de ortadan kalkar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü