Eğitim Sitesi

Ergonomi Nedir? Ergonomi Hakkında Kısaca Bilgi

Ergonomi Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Ergonomi:

Çalışanın fiziksel özellikleri ile işin fiziksel ortamı arasındaki etkileşimin ve uyumun incelenmesi.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Ergonomi:

İnsan-iş ilişkilerini ve özellikle vücudun yeteneklerine uygun ve en az yorulmayla çalışmayı sağlamak amacıyla makine, sandalye, masa vb. tasarımını kapsayan inceleme alanı.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Ergonomi:

İnsanın kas gücünün üretimde verimli olarak kullanılmasını sağlamanın şartlarını inceleyen bilim dalı. Ergonominin amacı işgücü ve sermayenin üretkenliğini en çoğa çıkarmak için en ugun fiziksel ortamın yaratılmasıdır.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Disiplin Cezası: Personelin görevleriyle ilgili kusurlu hareketleri halinde verilmesi gereken idarî ceza.

    Fenni Mesul: Proje müellifleri kendileri olsun veya olmasın, yapının yürürlükteki kanun, imar planı, ilgili yönetmelik hükümleri, Türk standartları, bilimsel kurallar, teknik şartnameler, fen, sanat ve sağlık kurallarına ve tüm mevzuat hükümlerine uygun olarak düzenlenen ruhsat eki projelerine göre gerçekleştirilmesini, aldıkları eğitime göre denetleyen ve ilgili idareler ile üyesi oldukları odalarına karşı sorumlu olan ilgili meslek mensupları.

    Patojen Atık: Hastalık yapıcı etken taşıyan atıklar.

    Yetki Devri: 1) Bir makam veya organın sahip olduğu yetkileri başka bir makam veya organa devretmesi. 2) Örgütteki kişilerin kendilerine verilen özel görevleri başarmaları için yetkiyle desteklenmeleri süreci.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü