Eğitim Sitesi

E-6 Proses Nedir? E-6 Proses Hakkında Kısaca Bilgi

E-6 Proses Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak E-6 Proses:

Diyapozitif (saydam) filmlerin geliştirilmesinde kullanılan işlem.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Fikser(Saptama Banyosu): Işığa duyarlı malzemelerde poz görmeyen kısımlardaki emülsiyonun atılmasını sağlayan banyo işlemi. Film artık ışıktan etkilenmez hale gelir.

    İğne deliği fotoğraf makinesi: Dört tarafı kapalı, içine ışık sızdırmayan, objektif yerine iğne deliği olan fotoğraf makinesi. İğne deliğinden giren ışık kutu içinde deliğin tam karşısında görüntü oluşturur. Görüntünün oluştuğu yere duyarlı malzeme konularak fotoğraf çekilir; pin hole fotoğraf makinesi.

    Brightness: Dijital bir görüntüdeki her bir pikselin siyahtan beyaz doğru olan parlaklık değeridir. Genellikle parlaklıkta 0 değeri siyahı, 255 değeri ise beyazı ifade eder.

    Kayıt Ortamı: Dijital fotoğraf makineleri, çekilen görüntüleri sayısallaştırarak bir ortamda saklarlar. Analog filmlerin taranmasından farklı olarak, bu işlem doğrudan makine içinde gerçekleştirilir. Üreticilerin yıllardır benimsediği yöntem ise makinelerde çıkartılabilir depolama ortamları kullanmak ve gerektikçe yeni bellek kartları takarak kullanıcıların fotoğraf çekmeye devam etmesini sağlamak.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü