Eğitim Sitesi

Absorpsiyon spektrumu Nedir? Absorpsiyon spektrumu Hakkında Kısaca Bilgi

Absorpsiyon spektrumu Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Absorpsiyon spektrumu:

Işığın bir maddeden geçerken emilen özel dalga boylarının enerji miktarı için bir ölçü. Her molekül kendine özgü bir absorpsiyon spektrumuna sahiptir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    C3 Bitkileri: Fotosentezde karbonun tespit edilmesi sırasında ilk kararlı ürün olarak PGA'yı üreten ve karbondioksit alıcısı olarak ribuloz bisfosfatı kullanan bitkiler.

    Zigot: Dişi ve erkek eşey hücrelerinin birleşmesiyle oluşan döllenmiş yumurta hücresi. İki gametin birleşmesiyle oluşan hücre, bu hücrede gamet çekirdekleri birbiriyle kaynaşır. Diploit jenerasyonun ilk evresi.

    Omurgasız Hayvanlar: Hayvanlar âleminin en geniş grubudur. Kıkırdak ve kemikten oluşan iç iskeletleri ve vücutlarının sırt kısmında omurga yoktur. Sinir şeritleri karın kısmındadır. Bazılarında dış, bazılarında iç iskelet bulunur. Bazıları suda, bazıları karada yaşar. Büyük bir kısmı eşeyli, küçük bir kısmı ise tomurcuklanma veya rejenerasyonla eşeysiz olarak çoğalır. Omurgasız hayvanlar altı gruba ayrılarak incelenir. 1. Süngerler 2. Sölenterler 3. Solucanlar 4. Yumuşakçalar 5. Eklem Bacaklılar 6. Derisi Dikenliler

    Sentrozom: - Sadece insan ve hayvan hücrelerinde bulunur. - Birbirine dik 2 sentriyolden oluşur. - Hücre bölünmesinde görevlidir, hücrenin normalden daha hızlı bölünmesini sağlar. - Zarsız organellerdir. - Hücre bölünmesi sırasında kendini eşleyerek bölünmeye yardımcı olur. - Yapısında DNA bulunur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü