Eğitim Sitesi

Omurgasız Hayvanlar Nedir? Omurgasız Hayvanlar Hakkında Kısaca Bilgi

Omurgasız Hayvanlar Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Omurgasız Hayvanlar:

Hayvanlar âleminin en geniş grubudur. Kıkırdak ve kemikten oluşan iç iskeletleri ve vücutlarının sırt kısmında omurga yoktur. Sinir şeritleri karın kısmındadır. Bazılarında
dış, bazılarında iç iskelet bulunur. Bazıları suda, bazıları karada yaşar. Büyük bir kısmı eşeyli, küçük bir kısmı ise tomurcuklanma veya rejenerasyonla eşeysiz olarak çoğalır. Omurgasız hayvanlar altı gruba ayrılarak incelenir.
1. Süngerler
2. Sölenterler
3. Solucanlar
4. Yumuşakçalar
5. Eklem Bacaklılar
6. Derisi Dikenliler

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Karpel: Tohum taslaklarını ve özellikle tohumları örtmek için birkaç makrosporofilin kendi üzerlerine katlanarak ya da bir araya gelerek oluşturdukları tek ya da çok gözlü olabilen tohum zarfları.

    Sporla Üreme: Bakteri, mantarlar, sıtma mikrobu ve çiçeksiz bitkiler özel üreme hücresi olan sporla çoğalırlar. Spor, olumsuz koşullara dayanıklı, kalın bir örtüyle çevrili, özelleşmiş üreme hücreleridir. Sporların döllenme olmadan uygun şartlarda gelişip, yeni bir canlıyı meydana getirmesi olayına sporla üreme denir.

    Fotoreseptörler: Işıkla uyarılan hücrelerdir. Sadece gözde bulunur.

    Koruma biyolojisi: Doğayı ve dünyanın biyoçeşitliliğini konu alan ve türleri, habitatları ve ekosistemleri çeşitli tahribatlardan korumayı amaçlayan bir bilim dalı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü