Eğitim Sitesi

Abdu'l Bâ'is Nedir? Abdu'l Bâ'is Hakkında Kısaca Bilgi

Abdu'l Bâ'is Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Abdu'l Bâ'is:

Ölümden sonra dirilten demekter.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Ulül-Azm: İslâm inancına göre bütün peygamberler, peygamber olmaları yönüyle eşit kabul edilir ve aralarında bir ayırım yapılmaz. Ancak görevinin büyüklüğü ve Cenab-ı Hak nezdindeki yeri bakımından aralarında derece ayrılığı bulunabilir. Peygamberlerin bazıları "ulü'l-azm" yani "yüksek azim ve sebat sahibi" olarak nitelendirilmiştir. Bu Peygamberler 6 tanedir; İslâm âlimleri bu âyette bahsedilen ulü’l-azm peygamberlerin Hz. Nuh, Hz. İbrâhim, Hz. Musa, Hz. İsa ve Hz. Muhammed (sav) olduğunu söylemişlerdir.

    Ba's: 1- Diriltme, uykudan uyandırma, topraktan çıkarma, canlandırma, ihya. 2- Peygamber gönderme, elçi seçme. 3- Kıyametten sonra İsrafil'in sûra ikinci kez üfürmesiyle beraber Allah'ın insanları hesaba çekmek üzere yeniden diriltmesi, Yeniden diriliş hem ruh hem bedenle olacaktır. Ba's'a, ölümden sonra diriliş anlamında "basubadelmevt" de denir.

    Hayırsever: Yoksullara, düşkünlere, iyilik ve yardım etmesini seven, iyiliksever, yardımsever.

    Cemaat: 1- Toplu olarak namaz kılarken imama uyan kimse ya da kimseler. 2- Bir fikir ve inanç etrafında toplanmış insan topluluğudur. Bir ülkede azınlık halinde yaşayan insanlarda bir cemaat oluştururlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü