Eğitim Sitesi

3G Nedir? 3G Hakkında Kısaca Bilgi

3G Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak 3G:

1. 3G ve 3rd Generation (3. Nesil), cep telefonlarında çok daha büyük bant genişliği sunarak video, müzik ve diğer multimedya dosyaları gibi büyük dosyalara erişim sağlar.

2. Üçüncü kuşak mobil iletişim teknolojilerine verilen kısaltma. Bu kuşağa ait cihaz ve ağlar IMT-2000 adıyla anılan bir standart kullanıyor. UMTS bu ailenin en bilinen üyesi.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Yan Yana Buzdolabı: Buzdolabı ve dondurucu bölümlerinin düşey olarak yan yana yerleştirildiği, iki kapılı bir konfigürasyon. Bu buzdolabı tipi daha geniş bir dondurucu kapasitesine sahiptir ve dar mutfaklar için mükemmeldir.

    SMS: Short Message Service (Kısa Mesaj Servisi) olarak da bilinen bu iletişim aracı, kullanıcıların telefonu ile kısa metin mesajları yazmasını ve göndermesini sağlar. 160 karakter uzunluğunda mesajlar cep telefonları arasında alınıp, gönderilebilir.

    DVB-T: Entegre DVB-T tuneri, izlemek ya da kaydetmek için Dijital karasal yayın yapan istasyonlara ulaşabilmenizi sağlar. Böylelikle, ek dijital uydu alıcısına ve hatta ek kablolara ihtiyaç duymazsınız.

    URL (Uniform Resource Locator): İnternetteki resmi adres sistemi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü