Eğitim Sitesi

URL (Uniform Resource Locator) Nedir? URL (Uniform Resource Locator) Hakkında Kısaca Bilgi

URL (Uniform Resource Locator) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak URL (Uniform Resource Locator):

İnternetteki resmi adres sistemi.

 

Bilgisayar Terimi Olarak URL (Uniform Resource Locator):

WEB'in bir parçası olan bir kaynağın adresini belirtmek için kullanılan standart. Bölgenin dosyalarının saklandığı sunucunun adını, dosya dizin yolunu ve dosya adını bildiren bölge adresi formudur.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    3G: 1. 3G ve 3rd Generation (3. Nesil), cep telefonlarında çok daha büyük bant genişliği sunarak video, müzik ve diğer multimedya dosyaları gibi büyük dosyalara erişim sağlar. 2. Üçüncü kuşak mobil iletişim teknolojilerine verilen kısaltma. Bu kuşağa ait cihaz ve ağlar IMT-2000 adıyla anılan bir standart kullanıyor. UMTS bu ailenin en bilinen üyesi.

    Dynamic Noise Reduction (DNR): Dinamik Gürültü Azaltma. DNR özelliği görüntüdeki kirlilikleri filtreleyerek daha temiz bir görüntü elde etmenizi ve düşük sinyal seviyesinde daha iyi bir görüntü almanızı sağlar.

    Banko Derinliğinde: "Dolap derinliğinde" olarak isimlendirilen banko derinliğinde modeller, standart mutfak dolaplarından taşmayacak şekilde tasarlanmış, ankastre kuruluma gerek olmaksızın entegre bir görünüm sağlayan modellerdir.

    WAP (Wireless Application Protocol): Kablosuz Uygulama Protokolü. Mobil cihazlardan İnternet erişimi sağlayan teknoloji. HTML dilini mobil cihazlarda kullanıma uygun WML diline çeviren WAP geçiş noktalarına mobil cihazlardan erişime dayanır. Mobil cihazlarda İnternet içeriğini çevirip, gösterecek bir tarayıcıya ihtiyaç duyulur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü