Eğitim Sitesi

Denek Nedir? Denek Hakkında Kısaca Bilgi

Denek Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Denek:

Deneylerde kullanılan canlı.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Denek:

Anket/görüşme sorularına yanıt vererek analiz için veri sağlayan kişi.

 

Biyoloji Terimi Olarak Denek:

Üzerinde deney yapılan.

 

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Denek:

Üzerinde, deney, araştırma, ölçme, sayısal işlem ve değerlendirme yapılan kimse ya da şey.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Argümantasyon: Argümantasyon, bir konu ya da problem durumunda farklı düşünen bireylerin iddialarını öne sürdüğü, problemi çözmek için çözüm önerilerini ortaya koyduğu, çürütücü ve sınırlayıcıların kullanıldığı dinamik bir süreçtir (Kuhn, 1992, 1993; Kuhn veUdell, 2003). Bu süreçte bireyin bilişsel, duyuşsal ve psiko-motor becerileri etkilidir (van Eemeren ve diğer., 1996). Argümantasyon bir konu hakkındaki bir görüşü haklı ya da haksız çıkarma, basitçe görüşü desteklemek veya çürütmek değildir. Argümantasyon analitik bir bakış açısını ortaya koyma yoludur. Bakış açısını dinleyici tarafından kabul edilebilirliğini arttırma ya da azaltma sürecidir (van Eemeren ve diğer., 1996)

    Üst İnsan: Nietzsche'nin ifadesiyle üst insan, geleneksel ahlakı köle ahlakı olarak görüp değerlendiren, eşitlik kavramına karşı çıkıp, ahlaki değerlerin son çözümlemede insanın gerçek doğasına, insandaki güçlü olma isteğine dayanması gerektiğini belirten Nietzsche'nin öngördüğü bir insanlık aşamasıdır. Üst insan kavramı, insan evriminin bundan sonraki aşamasında ortaya çıkacak bir insan tipi olarak, değerleri gözden geçirme, yeni baştan yaratma ve güçlü olma isteğini hayata geçirme cesaretinde olan insan için kullanılmaktadır.

    Bürokrat: Devlet kurumlarında çalışan üst düzey yönetici.

    Cevher (töz): Değişen durumlar ve niteliklere karşı kalıcı olan, bir başka şeye ya da şeyde değil kendi kendisiyle, kendi kendinde var olan.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü