Eğitim Sitesi

Parlaklık (Brightness) Nedir? Parlaklık (Brightness) Hakkında Kısaca Bilgi

Parlaklık (Brightness) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Parlaklık (Brightness):

Görüntüdeki tüm resmin toplamdaki ışık seviyesine parlaklık denir. Parlaklık kontrolü ile bir resmi daha parlak ya da pastel hale getirebilirsiniz. Ancak kontrast ve beyaz seviyesi kontrolü ile beraber değerlendirildiğinde; parlaklık ayarı, en iyi görüntünün siyah seviyesini dengelemek için kullanılır.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    VPN (Virtual Private Network): Sanal özel ağ. Herkese açık olan iletişim altyapısını kullanan özel bir veri ağıdır. Tünel protokolü ve çeşitli güvenlik prosedürleri ile izinsiz girişlere karşı korunur.

    MVPN (Mobile Virtual Private Network): Mevcut GSM operatörünün sağladığı GPRS hizmeti kullanılarak, şirket veya özel ağlara erişilmesi

    Yoğunlaştırıcılı Kurutma Makinesi: Yoğunlaştırıcılı kurutma makinesi, çalışması için havalandırmayı gerektirmez. Bu sayede elektriğin, boru tesisatının ve su giderinin erişebildiği her yere kurulabilir.

    Akıllı Telefon: "Akıllı Telefon" (Smart Phone) üç şeye karşılık gelir: E-posta, Internet ve klavye gibi gelişmiş özellikler sunan telefonlar, tam bir işletim sistemi yazılımı çalıştıran telefonlar veya aynı anda her ikisini de gerçekleştiren telefonlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü