Eğitim Sitesi

Yaver Nedir? Yaver Hakkında Kısaca Bilgi

Yaver Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Yaver:

1. Yardımcı.
2. Emir subayı.

 

Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Yaver:

Devletin ileri gelenleri ile komutanların yanında bulunup onların emirlerini yazmakla ve yerine iletmekle görevli kimse.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Yaver:

Emir subayı.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Kına Gecesi: Genellikle düğünden birkaç gece önce gelin evinde geleneksel yöntemlerle yapılan eğlence.

    Kadırga: Hem yelken hem kürekle yol alan, 18. Yüzyıla kadar özellikle Akdeniz'de kullanılmış ahşap savaş ve ticaret gemisi.

    Patrona Halil İsyanı (1730): - Patrona Halil adında bir hamam tellağı, İstanbul'da ayaklanma çıkardı. Halkın bir kısmı da bu ayaklanmayı destekledi. Sebepleri; devlet adamlarının lüks ve eğlenceye düşkünlükleri, aşırı harcamalarda bulunmalarının halk arasında hoşnutsuzluk oluşturması; ıslahatların halkın düzeyinde olmaması; Nevşehirli Damat İbrahim Paşa'nın, yakınlarını yüksek memurluklara getirmesi. Sonuçları; Nevşehirli Damat İbrahim Paşa öldürüldü; III. Ahmet tahttan indirilerek yerine I. Mahmut getirildi; köşkler yıkıldı, bahçeler bozuldu; Lale Devri sona erdi. NOT: Levni; Lale Devri'nin en önemli minyatür üstadıdır. Aslı adı, Abdülcelil Çelebi'dir.

    Arkeoloji: Kazı bilimidir, uzak ya da yakın geçmişte yaşamış insan topluluklarının ve onların oluşturdukları siyasi ve sosyal yapıların ve tüm maddi kültür varlıklarının ortaya çıkarılıp incelenmesi ve insanlığın yararına sunulmasını amaçlayan bir bilim dalıdır.  Bu kazıların yapıldığı alanlara turist akını olmakta ve milli gelire katkı sağlamaktadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü