Eğitim Sitesi

Yatırım Danışmanlığı Nedir? Yatırım Danışmanlığı Hakkında Kısaca Bilgi

Yatırım Danışmanlığı Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Yatırım Danışmanlığı:

Karşılığında herhangi bir maddi menfaat temin etmek suretiyle, müşterilere sermaye piyasası araçları ile bunları ihraç eden ortaklık ve kuruluşlar hakkında ve sermaye piyasası ile ilgili diğer konularda yönlendirici nitelikte yazılı veya sözlü yorum ve yatırım tavsiyelerinde bulunulması faaliyetidir.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Gelir: 1- Belli bir dönem içinde işletme faaliyetleri sonucu öz sermayenin artan kısmı. 2- İşletmenin ticarî faaliyetleri sonucu işletmeye giren fonlar. 3- Mal ve hizmet satışı karşılığında elde edilen para.

    Uzlaşma Fiyatı: Vadeli işlemler piyasasında pozisyon alan hesapların günlük kar/zarar ve teminat yükümlülüklerinin hesaplanmasında kullanılan fiyattır. Genelde seansın sonuna doğru oluşan fiyatların ortalaması şeklinde hesaplanır.

    Niyet Mektubu: IMF kaynaklarına başvuran bir üye ülkenin uygulayacağı programın genel çerçevesini çizen, IMF Başkanı'na hitaben yazılmış, üye ülke yetkililerinin (genellikle Ekonomi Bakanı ve Merkez Bankası Başkanı) imzalarını taşıyan mektuptur.

    Bileşik Faiz Oranı: Bir yatırımın yatırım dönemi boyunca kazandığı faiziyle birlikte yeniden yatırıma tabi tutulması sonucu elde edilen getiriyi gösteren faizdir. Diğer bir deyişle faizin de faiz kazanmasıdır. (Compound Interest Rate)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü