Eğitim Sitesi

Yarı dijital fotoğrafçılık Nedir? Yarı dijital fotoğrafçılık Hakkında Kısaca Bilgi

Yarı dijital fotoğrafçılık Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Yarı dijital fotoğrafçılık:

Opak veya saydam görüntülerin scanner(tarayıcı) ile taranarak bilgisayar ortamına aktarılması ve yeniden düzenlenmesi işlemlerine verilen ad.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    ISO Değeri: Zamanında fotoğraf filmi için kullanılan şimdi ise algılayıcılarda karşımıza çıkan ISO kavramı, ışığa duyarlılığı simgelemektedir. ISO 100, 200, 400 şeklinde ilerleyen değerlerin yanı sıra gelişmiş sistemlerde ara değerler de görmek mümkün. ISO değerindeki artış aynı ışık miktarına sahip ortamda pozlama süresini düşürür. ISO değeri arttıkça fotoğraftaki kumlanma belirginleşir ve genellikle ISO 800 seviyesinden sonra kaçınılmaz bir hal alır.

    Refleks Fotoğraf Makinesi (Single Lens Reflex /SLR): Fotoğraflanan objenin film üzerine görüntüyü ileten objektiften görülebildiği, diğer bir deyişle filme yansıyan görüntü ile vizörden görülen görüntünün aynı olduğu fotoğraf makinesi tipidir. Görüntünün netleme ekranına yansıtılabilmesi için kalkabilen bir ayna kullanılır. Bu yansıtılan görüntünün düzeltilmesi amacıyla da beşgen bir prizma bulunur.

    Zıtlık (contrast / kontrast): En açıktan en koyu tona geçinceye kadar bir film ya da fotoğraf kağıdında ara gri tonlarının varlığı ya da yokluğu; açık ve koyu bölümler arasındaki fark. Kontrastı etkileyen öğeler ise, konunun aydınlatma oranı, objektifin özellikleri, duyarlı malzemelerin özellikleri, banyo edilme oranı, kullanılmakta olan agrandisörün özellikleri, kullanılan kontrast özelliği ve yüzey dokusudur.

    Van dyke işlemi: Kahverengi baskı işlemi; sepya.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü