Eğitim Sitesi

Vitamin A (ve beta-karoten) Nedir? Vitamin A (ve beta-karoten) Hakkında Kısaca Bilgi

Vitamin A (ve beta-karoten) Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Vitamin A (ve beta-karoten):

Faydaları : Sağlıklı cilt, güçlü dişler ve çocuklarda kemikler, enfeksiyona direnç, normal büyüme, hücre yapısı, normal göz sağlığı için faydalıdır.

Bulunduğu GıdalarKaraciğer, balık yağı, tam yağlar, süt ürünleri (vitamin A); koyu renkli sarı ve kırmızı meyveler ve sebzeler; kayısı, kavun ve havuç gibi, koyu yeşil yapraklı sebzeler; ıspanak gibi (beta-karoten).

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Maltodekstrin: Bir çeşit büyük şeker molekülüdür(poli-sakkarit). Mısır veya buğdaydan elde edilebilir. Kıvamlı bir yapısı vardır ve gıdalarda kıvam için kullanılabilir.

    Trans Yağlar: Yağlı asitlerin üçüncü formudur. Her ne kadar (hayvan kaynaklı olan) bazı yiyeceklerde çok küçük miktarlarda trans yağ bulunsa da, bugün diyetimize dâhil olan neredeyse tüm trans yağlar doymamış yağlara hidrojen ekleyen sanayi işlemlerinden gelmektedir. Trans yağlar bu nedenle işlemden geçmiş bitkisel yağların bir formudur.

    Pantothenik Asit: Bir B grubu vitamini.

    Çölyak (Glüten'e Duyarlılık): Buğday, arpa, çavdar gibi tahılların içerdiği glütene karşı aşırı duyarlılığa bağlı olarak gelişen, karın şişmesi, yağlı besinleri sindirememe ve ishal şeklinde görülen hastalık.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü