Eğitim Sitesi

VISA (Visa International Service Association) Nedir? VISA (Visa International Service Association) Hakkında Kısaca Bilgi

VISA (Visa International Service Association) Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak VISA (Visa International Service Association):

Merkezi Londra'da bulunan, banka ve kuruluşlara Visa kredi kartı ihraç etme yetkisi veren, aynı zamanda kredi kartı uygulaması ile ilgili kurallarla yönetmelikleri düzenleyen kuruluş.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    İntifa Senetleri: Şirket genel kurulunun alacağı kararla bazı kimselere çeşitli hizmetler ve alacak karşılığı olarak kuruluştan sonra verilen ve sermaye payını temsil etmeyen hisse senetleridir.

    Futures (Vadeli İşlem) Sözleşmesi: Sözleşmenin taraflarını bugünden, belirlenen ileri bir tarihte, üzerinde anlaşılan fiyattan, standartlaştırılmış kalite ve miktardaki bir malı veya kıymeti alma ve satma yükümlülüğüne sokan sözleşmedir.

    Menkul Sermaye İradı: Sahibinin ticari, zirai veya mesleki faaliyeti dışında nakdi sermaye veya para ile temsil edilen değerlerden müteşekkil sermaye dolayısıyla elde edilen kar payı, faiz ve benzeri iratlardır. Hisse senedi kar payları ve iştirak hisselerinden doğan kazançlar (Vergi alacağı dahil), Yatırım fon ve ortaklarından elde edilen kar payları , Her nevi tahvil fazileri(Devlet tahvili, hazine bonosu, eurobond, varlığa dayalı menkul kıymet, finansman bonosu, özel sektör tahvili, yabancı menşeli tahvil vb., Alacak faizleri, Mevduat faizleri (Döviz Tevdiat Hesaplarının ana para kur farkları gelir sayılmaz.), Özel finans kurumlarının ödedikleri kar payları, Repo gelirleri, Emekli sandıkları ve emeklilik ve sigorta şirketlerinin yaptıkları ödemeler.

    Zarar: Ekonomik birimlerin belli bir faaliyeti sonunda, dönem içi giderlerinin dönem içi gelirlerini aşması nedeniyle doğan olumsuz fark.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü