Eğitim Sitesi

Zarar Nedir? Zarar Hakkında Kısaca Bilgi

Zarar Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Zarar:

Ekonomik birimlerin belli bir faaliyeti sonunda, dönem içi giderlerinin dönem içi gelirlerini aşması nedeniyle doğan olumsuz fark.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Zarar:

Bir olayın, bir durumun, bir şeyin yol açtığı çıkar kaybı ya da kötü sonuç, ziyan.

 

Hukuk Terimi Olarak Zarar:

Kişinin malvarlığında veya manevi varlığında ortaya çıkan eksilme.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Zarar:

Gelir ile gider arasındaki olumsuz fark.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Halka Açık Anonim Ortaklık: Hisse senetleri halka arz edilmiş olan veya halka arz edilmiş sayılan anonim şirketlerdir.

    İç Borçlar: Hükümetin ülke sınırları içinde kişi ve kurumlara ulusal para cinsinden borçlanmasıdır. Bu borçlanmanın iktisadi niteliği, satın alma gücünün özel ve kamusal kesimler arasında el değiştirmesidir. İç borçlanmada ülkenin kullanabileceği kaynaklara bir ek söz konusu değildir. Devlet, en yaygın yöntemle halka ve kurumlara sattığı kağıda bağlı bono, tahvil ve kağıda bağlı olmayan yöntemlerle borçlanabilir. İç Borçlanma; kısa-uzun vadeli, teminatlı-teminatsız ve zorunlu-gönüllü olarak üç gruba ayrılabilir.

    İstisna: Vergiye tabi olması gereken bir olayın veya gelirin, ya tamamen yada belli bir miktar yahut oransal olarak hesaplanan kısmının vergi dışı bırakılmasıdır.

    Munzam Teminat: Üçer aylık dönemlerde, Hisse Senetleri Piyasası işlemlerinden kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmeyerek birden fazla günde Borsaca geçerli kabul edilmeyen şekilde savunmalı olarak temerrüde düşen üyelerin, toplam temerrüt matrahının % 10'u oransal teminat veya ortalama teminatı aştığı takdirde ödenen aradaki farka munzam teminat denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü