Eğitim Sitesi

Veritabanı (Database) Nedir? Veritabanı (Database) Hakkında Kısaca Bilgi

Veritabanı (Database) Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Veritabanı (Database):

Çok kullanıcılı bilgi derlemesidir. Genellikle, rastgele erişimle seçebilmeyi ve temel alınan verilerin çok sayıda "görünüm" veya özet düzeylerini destekler.

 

Kütüphanecilik Terimi Olarak Veritabanı (Database):

Çeşitli amaçlar için düzenlemeler yaparak farklı yollarla erişilebilen bilgisayar sisteminde kaydolmuş bilgi birikimi. Kütüphanelerde genellikle elektronik kataloglar ve dizinler anlamına gelir.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Remaining time: Cihazın veya cihazın bir işlevini kablolu veya kablosuz olarak uzaktan kontrol eden cihaz.

    Bounce: Geri dönme Teslimattaki bir hata yüzünden gönderilen postanın bir kısmının geri dönmesi.

    Ağ-Ağ Arabirimi: (Network-to-Network Interface/NNI) Frame Relay Servisi veren ağlar arasındaki bağlantıları tanımlar. Bu tanım Frame Relay Servisinin dünya çapında verilmesine olanak sağlar.Frame Relay yüksek hız ihtiyacından dolayı öncelikle LAN-WAN-LAN bağlantısında uygulama alanı bulduğu için LAN bağlantılarına uygun PVC desteğine dayalıdır.Uzlaşmaya varılan bu iki uygulama dışında şu konular üzerinde çalışmalar devam etmektedir.

    DNS: Bağlanılan sunucu ismini açık Internet adresine çevirmek için kullanılan bir mekanizmadır. Internet üzerinde aynı adlı iki veya daha fazla sunucu isminin olmaması da yine DNS sistemi sayesinde gerçekleşmiştir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü