Eğitim Sitesi

Vekil Nedir? Vekil Hakkında Kısaca Bilgi

Vekil Terimi Hakkında Bilgiler

Parlamento (TBMM) Terimi Olarak Vekil:

Günlük konuşma dilinde parlamento üyelerine hitap ederken veya onları kastederken "milletvekili" yerine kullanılan tabirdir.

 

Hukuk Terimi Olarak Vekil:

Vekalet sözleşmesi gereği, müvekkil tarafından ve onun adına işlem yapmakla yetkilendirilen kişi.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Vekil:

Birinin, işini görmesi için kendi yerine bıraktığı veya yetki verdiği kimse.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Vekil:

Birinin, işini görmesi işin kendi yerine bıraktığı veya yetki verdiği kimse.

 

    Benzer Parlamento (TBMM) Terimleri

    Yazılı Soru: Bir milletvekili tarafından, başka bir kaynaktan kolayca öğrenilmesi mümkün olmayan, tek amacı istişare sağlamaktan ibaret bulunmayan, konusu daha önce verilmiş gensoru önergesiyle aynı olmayan, kişilik ve özel yaşama ilişkin konuları içermeyen ve kişisel görüş ileri sürülmeyen kısa ve gerekçesiz bir önerge ile hükümet adına yazılı olarak cevaplandırılmak üzere, Başbakan veya bir bakandan bilgi istenmesidir.

    Yemin: Bkz. Andiçme

    Çerçeve Madde: Bir çerçeve kanunun, kod kanunlara madde, hüküm veya ibare eklenmesini, bazı madde, hüküm veya ibarelerin değiştirilmesini, metinden çıkarılmasını ya da yürürlükten kaldırılmasını öngören ve kod kanunlara işlenen maddesidir.

    Meclis Başkanı: Milletvekilleri arasından seçimle belirlenen, TBMM’yi temsile yetkili, kendisine Anayasa, kanunlar ve İçtüzük’le verilen görevleri yerine getiren, yasama organının başı olan ve devlet protokolünde Cumhurbaşkanından sonra ikinci sırada yer alan tarafsız yöneticidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Parlamento (TBMM) Terimleri Sözlüğü