Eğitim Sitesi

Uluslararası İslami Likidite Yönetimi Kuruluşu Nedir? Uluslararası İslami Likidite Yönetimi Kuruluşu Hakkında Kısaca Bilgi

Uluslararası İslami Likidite Yönetimi Kuruluşu Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Uluslararası İslami Likidite Yönetimi Kuruluşu:

Faizsiz esasa dayalı kısa vadeli ve yüksek kredi notuna sahip likit varlık ihtiyacının karşılanması amacıyla kısa vadeli finansal araç ihraç ederek İslami finansal hizmetler sunan kuruluşlar arasındaki uluslararası likidite yönetimini en az maliyetle ve İslami esaslara uygun şekilde kolaylaştırmak üzere 2011 yılı başında faaliyetine başlayan uluslararası kuruluştur (International Islamic Liquidity Management Corporation - IILM)

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Tasarruf Ehliyeti: Reşit olmak (18 yaşını tamamlamış olmak), mümeyyiz olmak (makul hareket etme iktidarına sahip olmak) ve kısıtlı olmamak (mahkemece kısıtlı kararı alınmamış olması) şartlarının biraraya gelmesi ile kazanılan işlem yapma yetkisi.

    Borsa Üyeleri: Sermaye Piyasası Kurulu'ndan yetki belgesi ve Borsa'dan üyelik belgesi almış aracı kuruluşlardır.

    Daralma: Genel ekonomik faaliyette uzunca bir süre devam eden önemli gerileme.

    Mali İstikrar: Geniş anlamda mali sistemin ya da altyapısının, dar anlamda da mali piyasanın dengede olmasıdır. Mali sistem, tasarrufların toplanarak yatırımcılara ya da tüketicilere aktarılmasını sağlayan mekanizmalar (banka, kooperatif ya da para, tahvil gibi...) bütünüdür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü