Eğitim Sitesi

Tatlandırıcılar-Tatlandırma Ajanları Nedir? Tatlandırıcılar-Tatlandırma Ajanları Hakkında Kısaca Bilgi

Tatlandırıcılar-Tatlandırma Ajanları Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Tatlandırıcılar-Tatlandırma Ajanları:

Sukroz, Früktoz veya Glikoz gibi bilinen besleyici tatlandırıcılar kullanmadan gıdaların başka maddelerle tatlandırılmasıdır. Gıdaların kalori değerlerine olumlu bir katkıları olmadan tatlandırırlar. Gıda endüstrisinin kullandığı tatlandırıcılar sakkarin, aspartam, asesulfam potasyum, sukraloz, ve seotam gibi sentetik ajanlar ve ayrıca stevya gibi doğal maddelerdir.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Thiamine (B1 Vitamini): Faydaları : Vücuttaki karbonhidratların kullanılması, sindirim ve iştah, sinir sisteminin normal çalışması için faydalıdır. Bulunduğu GıdalarTam buğday ekmeği, tam tahıllar, fasulye, sakatat, yağsız kırmızı et, çekirdek/kuruyemişler.

    Biotin: Faydaları : Karbonhidratların içindeki yağlı asitleri parçalamak ve proteinlerin bozunmasından doğan artıkları vücuttan atmak için gereken enzimler için faydalıdır. Bulunduğu GıdalarKuruyemişler, kepekli tahıllar, sebzeler, meyveler, süt, sakatat etleri, bira mayası.

    Amilaz: Nişasta ve glikejeni sindiren enzim. Tükürükte ve pankreas salgısında bulunur.

    Amino Asitler: Bileşimlerinde karbon, hidrojen, oksijen ve azot olan asitlerdir. Canlı dokuların temel maddesidir. Canlı dokularda kimyasal olarak birleşerek proteinleri yaparlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü