Eğitim Sitesi

Tabiatı koruma alanları Nedir? Tabiatı koruma alanları Hakkında Kısaca Bilgi

Tabiatı koruma alanları Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Tabiatı koruma alanları:

Bilimsel çalışmalar ve eğitim açısından önem taşıyan, nadir, tehlike altında veya kaybolmaya yüz tutmuş ekosistemleri ve türleri içeren alanlardır.

 

Coğrafya Terimi Olarak Tabiatı Koruma Alanları:

Bilimsel çalışmalar ve eğitim açısından önem taşıyan tehlike altında veya kaybolmaya yüz tutmuş ekosistemleri ve türleri içeren alanlar.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Mikrosporofil: Mikrofil. Tohumsuz bitkilerde bir tek damarlı doku şeridi içeren küçük bir yaprak. Mikrosporangiyumları taşıyan yapı. Çiçekli bitkilerde erkek organa-stamene özdeştir.

    Ekzon: Ökaryotlarda, bir polipeptidin bir kısmını kodlayan bir DNA molekülü kısmı.

    Kitin: 1. Böceklerin vücudunu örten sert örtü. 2. Eklembacaklıların dış iskeletini ve birçok mantarın hücre duvarını teşkil eden, suda erimeyen, boynuz özelliğinde bir protein-polisakkarittir. 3. Eklembacaklılar tarafından dış iskeletin kurulmasında kullanılan karbohidrata kitin denir. 3. Oldukça dayanıklı yapıda, N-asetil glikozamin'den meydana gelmiş, bir tür nötr polisakkarit.

    Kolaylaştırılmış Difüzyon: Yağda erime özelliği olmayan bazı molekül ve iyonların (glikoz ve aminoasitler), çok yoğun ortamdan az yoğun ortama taşıyıcı protein moleküllerine tutunarak geçmeleridir. Taşıyıcı moleküllerle birleşen bu moleküller, lipit tabakasına temas edince erir ve geçiş yaparlar. Geçtikten sonra birleşik yapı dağılır ve taşıyıcılardan ayrılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü