Eğitim Sitesi

Sürat Nedir? Sürat Hakkında Kısaca Bilgi

Sürat Terimi Hakkında Bilgiler

Fizik Terimi Olarak Sürat:

Bir cismin hızının skaler büyüklük olarak ifade edilmesidir.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Sürat:

Hızlılık, çabukluk, ivinti.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Sürat:

Birim zamanda alınan yol.

 

Diksiyon ve Hitabet Terimi Olarak Sürat:

Konuşmacının konuşma esnasındaki hızıdır. İnsanların çoğu hızlı konuşamaz. Bazı insanlar ise çok süratli konuşurlar. Her ikisi de yanlıştır. Önemli olan metnin anlamına uygun normal konuşmadır. Dakikada 90-100 kelime konuşmak normaldir. Vurgulanacak kelimelerde yavaşlamak, çabuk ilerleyen düşünceleri konuşurken de hızlanmak gerekmektedir.

 

    Benzer Fizik Terimleri

    X-ışını: Yüksek enerjili fotonlar, katot ışınlarından türetilebilir veya atomlardaki elektronların üst enerji seviyelerinden daha alt enerji seviyelerine düşmesinden elde edilebilir. X-ışınlarının frekansı mor ötesi ve gamma ışınları arasındadır.

    Heliosentrik model: Merkezinde güneş olan evren.

    Termodinamiğin ikinci yasası: Üç özdeş form vardır : (1) Çevresine ısı yaymayan ve mekanik iş ile çalışan bir ısı makinesi yapılamaz. (2) Düşük sıcaklıktan daha yüksek sıcaklığa ısı transferi yaparak elde edilen soğutucular ancak mekanik iş kullanılarak yapılabilir. (3) Bir sistemin entropisi daima artma eğilimindedir.

    Alternatif Akım: Elektrik alanının yönü veya şiddeti zamanla değişiyorsa, yüklerin ortalama hızları da değişir. Bu durumda oluşan akıma Alternatif Akım denir. Kısaca alternatif akım periyodik olarak yönü ve şiddeti değişen akımdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fizik Terimleri Sözlüğü