Eğitim Sitesi

Su Yalıtımı Nedir? Su Yalıtımı Hakkında Kısaca Bilgi

Su Yalıtımı Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Su Yalıtımı:

Parçalı çatı kaplama malzemeleri altına suyun geçişini engellemek amacı ile serilen buhar geçirimli veya geçirimsiz örtüleridir.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Su Yalıtımı:

Yapılara zarar veren en önemli faktörlerden biri de sudur. Yapılar; yağmur, kar, toprağın nemi, yapının inşa edildiği zemindeki yeraltı suyu gibi dış kaynaklı su ile banyo ve tuvalette kullanılan iç kaynaklı suya maruz kalır. Yapıyı ve konforu tehdit eden su ve nemden korunmak için yapılan işlemlere su yalıtımı denir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Bide: Vücudun belden aşağı kısımlarını yıkamakta kullanılan bir su akıtma yeri. Temizlenme, üzerine oturularak yapılır. Bide, seramikten ayaklı ya da ayaksız yapılır. Üzerinde boşaltma deliği, yıkama deliği, musluk delikleri ve taşma deliği bulunur. Seramik bidelerin boyutları standardında, serbest bırakılmıştır.

    Tunç: Bakır, çinko ve kalay karışımı olup, pirinci andıran sarı bir alaşım.

    Perde: 1. Görüşü, ışığı engellemek veya bir şeyi gizlemek için bir açıklığın önüne gerilen örtü. 2. İki yeri birbirinden ayıran bölme.

    Şömine: Odalarda genellikle duvar kenarlarında, tuğla veya taştan yapılmış olan ocaklardır. Kimi zaman bir ihtiyaç, kimi zaman bir süs olarak kullanılmış, geçmişten günümüze kadar insanların ateşin karşısında duyduğu sıcaklığı odamıza taşıyan bir araç, bir kültür olmuştur. Yapıldığı malzemeye göre; taş şömine, tuğla şömine ve hazır blok şömine, Yapım şekline göre; modern şömine, klasik şömine ve rustik şömine, ateşlik kısmının yapımına göre ise; açık hazne şömine ve kapalı hazne şömine isimlerini alırlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü